Kaş Havalimanına Vatandaşlardan Tepki!

144
Kaş Havalimanına Vatandaşlardan Tepki!
Binance indirim

TBMM’de de tartışma konusu olan Antalya’ya yapılması düşünülen Kaş Havalimanına tepkiler büyüyor. Kaş’ta bulunan Turizm işletmeleri ve STK’lar ilçede yapılacak olan havalimanına kesinlikle karşı olduklarını ve bölgenin korunmuş bir doğa ortamı olarak kalması gerektiğini ifade ettiler. Kaş’ta başlayan tepkilere 21 meslek odasının da destek verdiği gelen bilgiler arasında.

Demre ilçesinin de bulunan doğal kumsalların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çeşitli dünya hotellerine satıldığını belirten vatandaşlar, Türkiye’de yaşanan son 17 yılın en büyük krizi nedeni ile de açılan otellerden birinin iş yapamayıp kapandığını belirttiler. Bölgede ki uzmanlar ise yapılması düşünülen Kaş Havalimanının 4 adet tecilli SİT alanı üzerine kurulacağını belirtirken, Ulaştırma Bakanlığının ise projeyle ilgili olarak net ve tatmin edici cevaplar vermediğini ifade ettiler.

Kaş Havalimanı projesinin tamamen rant uğruna hazırlandığını belirten Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, bu rant projesinin Kaş’ın bölgesel doğasına ve tarihine tamamen zarar vereceğini bildirdi.