Yükseklik Fobisi Pilot Olmaya Engel mi?

156
Yükseklik Fobisi Pilot Olmaya Engel mi?
Binance indirim

Yükseklik korkusu pek çok pilot olmak isteyen insanın merakı. Yükseklik korkum var acaba pilot olabilir miyim sorusunu pilot Göktay Bey’e yönelttik. 

-Yükseklik korkunuz var mı? Varsa pilot olmaya veya uçuşa engel görüyor musunuz ?

-Bilmem belki de yeteneğine bağlı diyerek bu konuyu geçiştirmek gerçekten kolay. Ama kolay olanı herkes yapar değil mi ! O yüzden cümlelerime samimi bir itiraf ile başlayabilirim kanımca. Evet ben yüksekten korkuyorum ve evet aynı zamanda bir pilotum. Peki nasıl oluyor bu durum ? Sizce bu bir paradoks mu ? Abartmayalım değil mi bu hayatta ne paradokslar var. Buna sıra gelene kadar kim bilir neler olur bu hayatta. Bilim kurgu filmleri ortada sonuç olarak. Tekrar konuya dönüş yapacak olursak öncelikle yükseklik algılamamızdan başlamamız gerek. Size göre yükseklik gerçekten yerden metrelerce yüksekte olmak mı yoksa yere yakın ama sadece tahmin edebileceğiniz kadar bir yükseklikte bulunma durumu mu ?

Evet ben yüksekliğini tahmin edebildiğim bir yerde aşağıya bakamam. Ya da herhangi bir kimse baktığında bile tedirgin olabilecek kadar da hassasım. Bir apartmanın yedinci katında balkon da oturup kahvaltı yapamam kimse kusura bakmasın. Fakat yerden binlerce metre yukarıd uçuş yapabilirim. Niye mi ? Çünkü yeryüzü karınca gibi geliyor bana. Bu açıdan incelendiğinde bireylerin algısının gerçekten çok şaşırtıcı gerçeklerle dolu olduğunu öğreniyorsunuz. Beynim o esnada evet ben bu yükseklikten düşersem en azından bir kaç saniye daha hayatta kalırım diyerek  kendini kandırıyor olabilir ya da içinde bulunduğum bu alaşımdan yapılan kutu beni koruyabilir gibi düşüncelerle örnekleri çoğaltmak kolay.İşte tam bu nokta da şurası önem kazanıyor. Bırakın beyniniz kendini istediği gibi kandırsın. Amaca hizmet ettiği sürece sorun yok. Amacımız bu korkuyla yüzleşmek değil görmezden gelmek ve bize engel olmasını önlemek. Bu açıdan bakılınca zaten fazla söze de gerek kalmıyor. Ama son olarak şunu söylemekte yarar var ve belki de biraz  klişe olacak ama yine de ” Tek Limit Kendi Sahip Olduğun Limittir! “.