Uçuşunuz İptal Edildiyse Hangi Haklara Sahipsiniz ?

132
Uçuşunuz İptal Edildiyse Hangi Haklara Sahipsiniz ?
Binance indirim

Uçuş iptali herkesin başına gelebiliyor. Eğer uçuşunuz iptal edilirse hangi haklara sahip olduğunuzu biliyor musunuz ?

Eğer bilet aldığınız havayolu sizi planlanan tarih ve saatten en az iki hafta önce uçuş iptali hakkında bilgi vermediyse, planlanan hareket zamanından iki hafta ile yedi gün öncesinde iptalden haberdar edilmediyseniz, bilet almış olduğunuz uçuş saatinden en fazla 2 saat öncesine kadar ve varış yerinizin planlı saatinden en fazla 4 saat sonrasına kadar ulaşmanıza olanak veren güzergah değişikliği teklif edilmediğinde tazminat alma hakkına sahip olursunuz.

Eğer planlanan hareket saatinden yedi günden kısa zaman öncesinde iptalden haberdar
edilmediyseniz ve planlanan uçuş saatinden en fazla bir saat önce ayrılmanıza ve son
varış yerinize planlanan varış saatinden en fazla iki saat sonra ulaşmanıza imkan veren güzergah değişikliği teklif edilmediği sürece ;

Bilet ücretinizin iadesi ve seyahat başlangıç noktasına ücretsiz ulaşımınızın sağlanması, Son varış yerinize güzergah değişikliği sağlanması, yolcunun uygun göreceği daha sonraki bir tarihte, benzer taşıma şartları altında güzergâh değişikliğinin yapılması, seçeneklerinden biri sağlanır.

Eğer havayolu şirketi sizi iptalden haberdar ettiyse bu durumda;

 

Uçuşu yapacak olan hava taşıma işletmesi yolculara alternatif ulaşım yolları hakkında da bilgi vermek zorundadır. Uçuşu icra eden hava taşıma işletmesi, tüm tedbirleri almasına rağmen olağanüstü hallerin iptale neden olduğunu kanıtlayabildiği takdirde, tazminat ödemekten kurtulur. Eğer iletişim bilginizi, sizden istenmesine rağmen havayolu şirketine vermediyseniz veya yanlış verdiyseniz bu durumda havayolu şirketinin sorumluluğu söz konusu olmamaktadır.