Uçakta uyumanın püf noktaları

135
Uçakta uyumanın püf noktaları
Binance indirim

Uçak yolculuğunuzda seyahat süresince rahat ve konforlu bir zaman dilimi geçirmek istiyorsanız o vakit bir takım önerileri dikkate almalısınız. Öyle ki first veya business sınıflı uçuşlardan bilet almadıysanız uçakta uyumanız o kadar da kolay olmayacaktır. Uçakta uyumanın püf noktaları ile ilgili almanız gereken önlemleri sizlerle paylaşmaktayız.

Uçakta uyuyarak konforlu bir yolculuk için neler yapabiliriz?

Doğru yer ve doğru kıyafetler

Ekonomik sınıftan uçak biletinizi aldıysanız öncelikle giydiğiniz kıyafetlerin rahat olmasına özen göstermelisiniz. Kendinize rahat kıyafetler götürün first class ve business paketlerde bu hizmet havayolu şirketi tarafından sağlanmakta. Yani yolculara eşofman ve pijama verilmekte. Lakin ekonomik sınıfta böyle bir hizmet bulunmamaktadır.

Uyku pozisyonunu doğru seçmek

Normal şartlandırmalar da da olduğu gibi her zaman uyku pozisyonu sağlıklı bir uyku düzeni için en temel etmendir. Ekonomik sınıftan uçak bileti aldıysanız acil çıkış, koridor veya cam kenarını tercih etmelisiniz. Koltuğunuz tam yatar olarak ayarlanabiliyor ise rahat bir uyku için en doğru açı 135 derece olmakta. 75 ve 90 derecelik bir açıda bulunan koltuk sizi daha fazla rahatsız edecektir. Tüm bunlara elverişli bir koltuğunuz yok ise veya ayarlanmıyor ise o vakit masanızı açın ve omurganızı gergin tutacak şekilde öne doğru uzanın.

Yediğiniz yemek ve içeceklerde hassas davranın

Yolculuk süresince tükettiğiniz besinler önemlidir. Gündelik yaşantımızda dahi tüketmiş olduğumuz besinler bizleri rahatsız etmekte iken, uçak seyahati boyunca alacağımız besinlerde uyku formumuzu etkileyebilir ve uykuya dalmakta zorlanabiliriz.

35-40 dakikalık ilk süreç içerisinde kafein ve alkolden uzak durmalıyız. Uyumaya zemin hazırlamak için her türlü ihtiyacımızı gidermeliyiz.

Dikkatinizi dağıtacak nesneleri kaldırın

Uçaklarda bulunan ekranlarda beliren ışıklar sizi rahatsız edebilir. Bu yüzden ekranları kapatın veya yanınızda oturan bireyin ekranı da dahil tüm alanda dikkatinizi çekecek şeylere yoğunlaşmak istemiyorsanız bir göz maskesi edinin. Böylelikle işiniz kolaylaşmış olacaktır.

Yastık bulundurun!

Sürekli uçakla seyahat etmekteyseniz o vakit uçuşlarda kullanabileceğiniz bir yastık edinmelisiniz. Taşınması kolay uyuma şeklinize göre uyumlu bir yastık alabilirsiniz. Günümüzde bazı hava yolu şirketinde yolculara sunulmakta. Lakin yastığınız size özel olsun istiyorsanız uyku formunuza uygun yastığı kendiniz de seçebilirsiniz.

Hangi tür yastık almalı?

4 farklı modelde hava limanlarında yastık bulabilmeniz mümkün.

Cabeau yastığı

Ortopedik ve yumuşak yapısı ile boynunuzu çepeçevre sararak desteklemektedir. Bu sayede hem çene yapınız sabit kalmakta aynı zamanda yan cepleri sayesinde müzik çalarınızı kolaylıkla yastığa monte edebilmektesiniz.

Kuhi seyahat yastığı

taşınması en kolay olan yastık modelidir. İki top şeklinde olan bu yastık kemer ile birbirine bağlamaktayız.

Ez şeklinde yastık

Yan dönerek uyuyanlar için olan yastık modeli. Yanınızdaki kişiyi rahatsız etmeden yolculuğunuzu sürdürebilirsiniz.

Seyahatçi yastığı

Büyük muz şeklinde olan birden fazla kullanım için uygun olan yastık modeli. Kafanızı koyabilir veya sarılarak uyuyabilirsiniz.