POLNET Bozuldu, Giriş Çıkışlar Kapandı

94
POLNET Bozuldu, Giriş Çıkışlar Kapandı
Binance indirim

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatilini yurtdışında geçirmek isteyen vatandaşlar Atatürk Havalimanında beklenmedik bir olayla karşı karşıya geldi. Sabah 05.00 sularında yolcuların pasaport bilgilerinin kontrol işlemlerinin yapıldığı POLNET Bilgi Sistemi’nde yaşanan yazılımsal hata uzun bir süre boyunca düzeltilemeyince yurda giriş çıkış salonlarında ardı arkası kesilmeyen kuyruklar oluştu. Yaşanan arıza sebebiyle bir kaç yolcunun uçağı kaçırdığı belirtilirken terminal giriş kapısına kadar uzanan kuyrukta bekleyen vatandaşlar şikâyetçi olacaklarını dile getirdi.

Havalimanı personelinin mağdur olan vatandaşlara hiçbir şekilde yardımcı olmadığını dile getiren yolcular, POLNET sistem arızı hakkında ‘ Tam bir rezillik’ yorumlarında bulundu. Sabah 06.00’da havalimanına geldiğini dile getiren bir diğer yolcu da ‘ Burada bir görevli bile görmedik’ sözlerini sarf etti.

Emniyet Müdürlüğü Teşkilatı tarafından yürütülen hizmetlere bilişim açısından destek vermek amacıyla Türk yazılım mühendisleri tarafından geliştirilen POLNET Bilgi Sistemi’nde ki arızanın giderilmesinin ardından Atatürk Havalimanı’nda hayat normale döndü.