Onur-Air Uçağında İniş Sırasında Kabin Basıncı Düştü!

133
Onur-Air Uçağında İniş Sırasında Kabin Basıncı Düştü!
Binance indirim

Dünyada ve ülkemiz havayollarında son günlerde yaşanan terörize saldırılar ve teknik arızalar nedeni ile bazı zamanlar tam bir kaos ortamı oluşuyor. Emniyet Güçlerine bağlı Polis ekipleri ve teknik ekipler her geçen gün buna benzer olayların önüne geçebilmek için yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyor olsa da bazı eksikliklerin hala devam ettiği gözle görülüyor.

Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan havalimanından kalkış yapan Onur-Air havayollarına ait Airbus A320 tip uçak, 98 yolcusu ile birlikte Atatürk Havalimanına inişe geçtiği sırada uçak içerisinde bulunan kabin basıncı yetersiz seviyeye düştü. Düşen basınç ile yolcuların oksijen maskeleri açılırken, kısa süreli panik yaşandı. Tecrübeli pilotun ikazları ve duyuruları ile birlikte yolcular oksijen maskelerini takarken, uçak daha sonra sorunsuz bir şekilde Uluslararası Atatürk Havalimanına iniş gerçekleştirdi.

Uçak olası teknik arızaların giderilmesi ve gerekli kontrollerin yapılıp incelenmesi için Atatürk Havalimanında ki Hangara çekildi.