ABD’li yazar :”Müslümanları uçaktan indirmeyi bırakın”

93
ABD’li yazar :”Müslümanları uçaktan indirmeyi bırakın”
Binance indirim

LA Times yazarlarından Micheal Hiltzik son günlerde yaşanan İslamafobiye gönderme yaptı. Uçakta en çok şikayet kaynağının “Müslüman olmak” olduğunu vurgulayan Hiltzik, ABD’li havayollarının artık sadece müslüman görünüyor ya da müslüman olduğu için yolcuları indirmeyi bırakmasını istedi.

2001 yılında meydana gelen hava saldırılarının ardından İslamafobinin yükseldiğini belirten Hiltzik, havayollarının bir yolcunun başka bir yolcuya veya pilot/kabin memuruna “Rahatsız hissettiriyor” gibi bir kuralının olmadığını, eğer böyle bir şey varsa bir an önce tutarlı bir kural getirilmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Geçtiğimiz günlerde müslüman yolcuları “Rahatsız hissettiriyor” diye uçaktan indiren Southwest Airlines bir anda ABD’de gündeme oturmuştu. Hiltzik, havayollarının tehdit seviyesini iyi belirleyecek bir kural getirmesini, “Rahatsız hissettiriyor” gibi şüpheli sebebler ile yolcuların indirilmesinin uygun olmadığını belirtti. Hiltzik “Müslüman görünüyor veya müslüman diye bir yolcuyu uçaktan indirmeyi bırakın” dedi.

Geçmişte Arapça yazılar ve yöresel kıyafetler ile uçağa binen 14 kişilik Suriyeli bir müzik grubunun pilot tarafından “Rahatsız hissettiriyor” olmaları nedeni ile trajikomik bir şekilde uçaktan indirildiğinin de örneğini veren yazar, özellikle Arap kökenli insanlara potansiyel terörist gözü ile bakılmaması gerektiğini belirtti.

Hiltzik’in de belirttiği gibi 2012-2013 yılları arasında uçakta yolculardan veya uçuş ekibinden gelen şikayetlerin istatistiği incelendiğinde, Din sebepli şikayetler %53 ( Bu yüzde %53’ün %93’ünü müslüman yolculardan gelen şikayetler) oluşturuyor. Tüm şikayetlerin oranlamasına bakıldığında aslında din ve etnik köken şikayetleri %75. Engelli yolcuların koltuk, uçağa bindirme hizmetleri gibi şikayetleri bu pastada sadece %9. ABD’de oluşan İslamafobinin istatistiği Hiltzik’in görüşünü destekliyor.

istatistik