İtalya’da Bu Şehirleri Gezmeyi Unutmayın

145
İtalya’da Bu Şehirleri Gezmeyi Unutmayın
Binance indirim

İtalya’da nereler gezilir?

İtalya Dünya üzerinde en çok ziyaret edilen ülkelerden biridir. Her turist İtalya’nın 3000 yıllık plajlarına, tapınaklarına ve dağlarına akın eder. İşte İtalya’da gezilecek 10 yer.

 

Venedik

Aşıkların şehri Venedik. Venedik çiftler ve aileler için harika bir yerdir. St. Mark meydanında gezinebilir Meydanda sayısız güvercin görebilirsiniz. Dar patika yollardan geçerek, kanallarda gondol turuna çıkabilirsiniz. Venedik pahalı bir bir şehirdir fakat masraflarınıza değecek kalitede bir gezinti sunar.

 

Roma

İtalya’nın başkenti Roma çok büyük bir şehirdir ve şehrin tümünü görmek için yaşam boyu zaman gereklidir. Gezilecek bir çok yer ve görülecek bir çok yer ile, Roma’da zamanınız asla boşa geçmez. İster antik Yunan pazarı’nı ziyaret edin ve Sezar’ın yürüdüğü gibi pazarda yürüyün ister Vatikan’ı görün veya isterseniz Trevi çeşmesinde bir dilek dileğin, Roma her yönü ile İtalya’yı ziyaret ediyorsanız kesinlikle görmeniz gereken bir şehirdir.

Floransa

Davut peygamber’in ve rönesans’ın doğum yeri floransa, İtalya’nın ikinci ziyaret edilmesi gereken bölgesidir. Sanat ve yemek severler için Floransa ilgi çekici restorantlar zinciri içerir. Gelota isimli yiyecek denenmesi gereken bir İtalyan yiyeceğidir. Floransa’nın yakınında bulunan Tuscani bölgesi ise İtalya’nın başlıca şarap bölgesidir.

Cinque Terra

Okyanus’u gören bir tepe üzerinde konumlanmış beş kasaba’dan oluşur. Cinque Terra tam anlamı ile taze hava alınabilecek bir bölgedir. Herbir kasaba’yı birbirine bağlayan 12 kilometre’lik yürüyüş yolu ile gününüzü geçirebilir, küçük sokakları keşfedebilir ve küçük kafeler’de mola verebilirsiniz. Tepelerdeki zeytin ağaçlıklarını keşfedebilir ve Limoncello görüntüsü ile rahatlayabilirsiniz.

Sicilya

Sicilya belki mafyası ile ünlü olabilir fakat sicilyada bundan çok daha fazlası vardır. Sicilya uzun süre boyunca yabancı devletlerin himayesinde kalmıştır ve bu yüzden Sicilyada çok farklı kültürler görmek mümkündür. Her küçük ilçe’nin kendine özgü kültürü vardır. Kırsal bölgesi ve güzel müstakil evleri görmeye değerdir.

 

Turin

Turin kuzey İtalya’nın ana şehirlerinden biridir. Turin’in kefeni dolayısı ile çok bilinen bir şehirdir. Şehir ayrıca 2006 Kış Olipmiyatlarına ev sahipliği yapmıştır. Alpler’in hemen yanında konumlanmıştır. Po nehri ise şehrin içerisinden geçmektedir.

Kapri

Kapri napoli körfezinde bulunan bir İtalyan adasıdır. Roma zamanlarında ve günümüzde önemli tatil yerlerinden biri haline gelmiştir. Yaz aylarında, ada çok sayıda turisti konuk eder.

Sorrento

Amalfi yarım adasına açılan bir kapı gibidir. Sorrento Napoli körfezinde bulunur. Bu bölge genelde yazın rabet görür fakat şehir tüm ziyaretçilerine iyi hizmet vermek için yeterince büyük ve yeterince gösterişlidir. Burada yapılan deniz sporları’nın bin yıllık tarihi vardır. Ayrıca deniz sporları açısından çok sayıda imkan sunar. İtalya’nın güneyine yapılan ziyaretlerin olmazsa olmaz bölgesidir.

Abruzzo

Abruzzo İtalya’nın en iyi korunmuş ortaçağ ve Rönesans tepe şehirleri’ni kapsar. Bunlardan bir çoğu bölgesel ve ulusal parklar’ın içerisinde bulunurlar. Abruzzo İtalya’nın en iyi korunmuş bölgelerini görmek için birebirdir.

San Gimignano

San Gimignano Tuscani bölgesinden bulunan küçük surlu bir ortaçağ kalesidir. İtalya ortaçağ mimarisi ile çok ünlüdür. İtalya’nın özellikle yüksek kuleleri görülmeye değerdir. Bir zamanlar 72 kuleden geriye sadece 13 tanesi kalmıştır. San Gimignano Floransa’dan günlük seyahat edenler için popüler bir bölgedir. Eğer geceyi bu bölgede geçirirseniz sizi zamanda geri götürebilir.