İstanbul Havacılık Müzesi

137
İstanbul Havacılık Müzesi
Binance indirim

İstanbul’ da bulunan havacılık müzesi havacılık alanına ilgi gösteren ve gerek bu konuda hobi edinip gerekse faydalı bir keşfe çıkmak isteyenler uğrak noktalardan bir tanesi olmakta. İstanbul Yeşilköy’ de bulunan müze tarihi açıdan I.Dünya Savaşı dönemlerine kadar uzanmakta. Herkesçe rağbet gören havacılık müzesinde farklı milletlerce kullanılmış olan uçaklar ve düşmanlardan elde edilen ganimetler bulunmaktadır.

Kurtuluş zamanı döneminde uçakların Maltepe’ ye taşınması için talimat verilmiştir. Lakin taşıma işlemleri sırasında oluşan bir takım sıkıntılardan dolayı taşıma işlemi gerçekleştirilememektedir. Toplanan ganimetin ve malzemelerin zarar görmemesi adına müze açma fikri bir süre daha ertelenmiştir.

Hava Kuvvetleri Komutanı HV. Org. İrfan Tansel 1960′ lı yıllarda müzenin kurulması için ilk adımı atmıştır. Havacılık müzesinin açılması için çok uğraşlar veren İrfan Tansel katkıları ile 15 Mayıs 1971′ de İzmir ilinde müzeyi açmıştır.

Ulaşım lokasyonu açısından rağbet görmeyen müze tekrar yer değişimi yapılarak günümüzde hala faaliyeti devam eden İstanbul /Florya ilçesinde yerini almıştır. 1985 yılında taşınmış olan müze 3 bin metrelik kapalı 12 bin metrekarelik açık yerleşim alanına sahiptir. Müze içerisinde Türk Hava Kuvvetlerince bu zamana kadar kullanılan araç gereçler, uçak maketleri, hava araçları, havacı şehitlerimizin elbiseleri, havacılık ile ilgili dünden bugüne serüvenler ve silahlar gibi oldukça önemli parçalar bulunmaktadır.

Oldukça uygun fiyatlarda müzede yer alan mağazalardan hediyelik eşya alışverişinde bulunabilirsiniz. Müze içerisinde bulunan kafe alanı ise bir şeyler içmek isteyenler için oldukça etnik bir yapıdadır. Hafta içi saat 09:00 ile 16:00 arasında hafta sonu ise 10:00 ile 18:00 arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Ulaşım lokasyonu

Hava Harp Okulu Destek Bölüğü’nün hemen yanı başında konumlandırılmıştır. Yeşilköy’de yer alan havacılık müzesi ziyareti için şahsi aracınız ile gidiyorsanız E-5 yolu üzerinden Atatürk Havalimanı yönünde ilerlemelisiniz. Sahil yolunu döndükten sonra müze tabelaları karşınıza çıkacak ve çok çabuk yolunuzu bulabileceksiniz.

Toplu taşıma kullanıyorsanız o vakit en doğru tercih bölgeye giden Sirkeci Halkalı Banliyo trenini kullanmak olacaktır. Yeşilköy İstasyon’ unda indiğiniz vakit sadece 5 dakika sonra müzeye varmış oluyorsunuz.