EXPO 2016 başlıyor

136
EXPO 2016 başlıyor
Binance indirim

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, 22 Nisan Cuma günü resmi açılışı yapılacak EXPO 2016 Antalya için katılımcı sözleşmesi imzalayan ülke sayısı 51’e yükseldi.

EXPO Nedir?

Expo halkı eğitmeyi, yeniliği paylaşmayı, ilerlemeyi teşvik etmeyi ve işbirliğini desteklemeyi amaçlayan uluslararası bir etkinliktir. Diğer ülkeleri, şirketleri, uluslararası kuruluşları, özel sektör, sivil toplum ve halkı katılması için davet eden ev sahibi ülke tarafından organize edilir. Expolar aynı zamanda en üst düzey karar alıcılardan çocuklara kadar uzanan katılımcı yelpazesinden dolayı, sıra dışı sergiler, diplomatik temaslar, iş toplantıları, kamusal tartışmalar ve canlı gösterilerle çok yönlü bir etkinlik sunar.

EXPO Turizm Cazibe Merkezi Olacak

Türkiye’nin bugüne kadar üstlendiği en büyük uluslararası organizasyon olan EXPO 2016 Antalya, sahip olacağı bitki zenginliği ve yapılarıyla Antalya’ya kalıcı bir miras bırakırken, kent için yeni bir cazibe merkezi olacak. Dünyanın en eski organizasyonlarından biri olan EXPO, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek. EXPO 2016 Antalya, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 23 Nisan- 30 Ekim 2016 tarihleri arasında 6 ay boyunca açık kalacak. Bin 121 dekar büyüklüğündeki alana 120 türde 25 bin ağaç ve onbinlerce çalı bitkisi dikildi.

EXPO 2016 Antalya alanında inşa edilen yapılar da projenin kalıcılığını sağlayacak unsurlar. Ana salonu 5 bin, toplam kapasitesi 9 bin 500 kişilik kongre merkezi, Türkiye’de ilk kez oluşturulan Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi, Çocuk Adası, Bilim ve Teknoloji Merkezi, 100.7 metre yükseklikteki simge yapı EXPO Kulesi, Türkiye’nin bitki zenginliğini sergileyecek Biyoçeşitlilik Tema Parkuru, 7 coğrafi bölgemizin mimari özelliklerini taşıyan binalara yapılan ve ait oldukları bölgenin mutfağını sunacak olan restoranlar, yağmur ormanları serası, 5 bin ve 800 kişi kapasiteli amfitiyatrolar. Bütün bu yapılar yılda 13-14 milyon turistin geldiği Antalya’nın mevcut potansiyeline ek bir turistik cazibe alanı yaratmaya yönelik olarak planlandı.

EXPO 2016 Antalya için katılım sözleşmesi imzalayan ülkeler :

“Sudan, Güney Kore, Pakistan, Gürcistan, Türkmenistan, Kenya, Yemen, Nepal, Moritanya, Sierra Leone, Tanzanya, Çin, Japonya, Gine, Senegal, Nijer, Filistin, Bangladeş, Kosova, Katar, Madagaskar, Hollanda, Burundi, Eritre, Komorlar Birliği, Zimbabve, Azerbaycan, Moldova, Benin, İngiltere, Gana, Macaristan, İtalya, Somali, Sri Lanka, Tayland, Hindistan, Myanmar, Kazakistan, Meksika, Uganda, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Etiyopya, Bosna Hersek, Ukrayna, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Almanya, Sırbistan, Bulgaristan.”

EXPO 2016 Antalya’nın resmi olmayan katılımcıları ise Hong Kong, Çin Taipei ve Rus Kültür Derneği olacak.