Bilinmeyen Antik Kent Assos

137
Bilinmeyen Antik Kent Assos
Binance indirim

Genel bilgiler

Behramkale köyüyle iç içe olduğu için  Behramkale ismi ile de anılan Assos,Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde Edremit Körfezi ve Midilli Adası’nın karşısında bulunan bir antik kenttir.Denizden yaklaşık 240 m yükseklikteki bu antik kent,sönmüş bir volkanın eteğinde yer almaktadır.Andezit bir kayalık üzerine konumlanan kentin neredeyse bütün yapılarında volkanik bir taş türü olan andezit taşı kullanılmıştır.Tarih boyunca bir çok kültürü ağırlayan antik kentin 3000 yıllık bir tarihi geçmişi olup,14. yüzyıl başlarında Osmanlı hakimiyetine girip günümüze kadar gelmiştir.

Antik çağın önemli yerleşim birimlerinden olan Assos,aynı zamanda antik çağın öğrenim merkezi olarak da bilinir.Büyük İskender‘in hocası Aristoteles ilk felsefe okulunu burada kurmuş ve hocalık yapmıştır.Ayrıca Biyoloji ve Zooloji dalında da incelemelerde bulunmuştur.Ayrıca kent Anadolu da Hristiyanlığı en erken kabul eden kent olarak da dikkat çekmekte ve Hrıstiyanlar için kutsal kentlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Öneriler

Genel olarak yaz tatilleri için tercih edilen Assos,ikliminin ılımanlığı dolayısıyla diğer mevsimlerde ziyaret edilebilir.Bizim önerimiz yaz mevsimi dışında gidip daha rahat ve daha doğal haliyle karşılaşmanız.Antik kenti,limanı,Babakale ve Truva da tarihi geziler yapabilir,Kadırga Koyu’nda tertemiz denizinize girebilirsiniz.

Ulaşım

İlk önce Çanakkale havalimanından şehir merkezine giden dolmuş veya otobüslere binerek Çanakkale otogarına gitmeniz gerekmektedir.Ondan sonra Assos-Behramkale dolmuşlarına binerek rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.