Amerikalı Senatör :”Yolcular Kendisini Sıkışmış Hissediyor”

95
Amerikalı Senatör :”Yolcular Kendisini Sıkışmış Hissediyor”
Binance indirim

Yıllar boyunca küçülmeye devam eden uçak yolcu koltukları, iyiden iyiye irileşen günümüz insanını sıkıştırmaya ve kendisini daralmış hissetmesine sebep oldu.

Havayolları ticari amaçlar için çok koltuklu maksimum kapasite konfigürasyonları tercih ediyor. Durumun böyle olması, hava yolu ile ulaşımı tercih eden yolculardan da şikayet almaya başladı. Hali hazırda uçak yolcu koltuklarının genişliği için herhangi bir yasal düzenleme bulunmazken, Airbus’ın yeni koltuk projesinin ardından, Amerikalı Senatör Chuck Schumer’den konu hakkında açıklama geldi.

Schumer, kongrede görüşülmekte olan uçak koltuk genişlik standartları düzenlemesi ile FAA’in talimatlarında değişikliğe gidileceğini belirtti. 2014 yılında 50 cm olan Uçak koltuk genişlikleri, 2014 yılında 45 cm genişliğine kadar azaltıldı.

According to USA Today, the average width of airline seats in 1985 was between 19 to 20 inches. By 2014, the number had shrunken to around 17 to 18 inches. Özellikle low cost carier konumuna sahip havayollarında bu rakamlar fazla yolcu taşıyabilmek daha da daraltılmış durumda. Airbus ise halen bu soruna çözüm olacak koltuk projesinde çalışıyor.