ABD Hava Kuvvetleri’nde Pilot Sorunu Büyüyor

132
ABD Hava Kuvvetleri’nde Pilot Sorunu Büyüyor
Binance indirim

ABD Hava Kuvvetleri sözcüsü Heather Wilson, yaptığı açıklamada 2.000 pilot eksiğinin bulunduğu ve bu rakamın tedbir alınmaması halinde giderek büyüyeceğini açıkladı.

ABD Hava Kuvvetleri yıllık toplantısında konuşan Heather Wilson, daha önce yapılan açıklamada Hava Kuvvetleri’ndeki pilot açığının 1.500 olarak belirtildiği ancak pilotların görevden ayrılma sayısının eğitilen pilot sayısından fazla olmasından dolayı açığın giderek büyüdüğüne dikkat çekti. ABD Hava Kuvvetleri Komutanı David Goldfein, tüm dünyada süregelen belirsizlik ve savaşlar sebebi ile tüm isteklere cevap veremediklerini belirtirken, pilot yetiştirme kapasitesi ve ayrılan pilotlar da göz önünde bulundurulduğunda “2.000 pilot açığı iyimser olacak” diye konuştu.

Ordudan ayrılan pilotların ABD’de sivil havayolu şirketlerinde evinden daha az ayrı kalarak çok daha iyi kazanmaları, zorunlu görev süresini tamamlayan pilotların ayrılmasındaki en önemli etken olarak belirtiliyor. Bu sebeple ABD kongresinden Hava Kuvvetleri’ne bu yıl ekstra bütçe ayrılarak pilot maaşlarına zam yapıldı. Ancak ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Goldfein, ” Asıl sebep para değil, eğer pilotlarımızı görevde tutacaksak, anlamlı görevlerde yüksek kabiliyetli personelle çalışılabilecek bir hava kuvvetleri kariyeri yaratmak gibi bazı değerlere tekrar bağlanmalarını sağlamalıyız. Ayrılmaların şu anki hızını durduramazsak, Hava Kuvvetlerimiz yetersiz kalacak.” diye konuştu.