96 Havayolu AB Kara Listesinde!

128
96 Havayolu AB Kara Listesinde!
Binance indirim

Avrupa Birliği (AB) tarafından “Avrupa Birliği’ndeki kısıtlamalara tabi olan hava taşıyıcılarının listesi” yayınlandı. AB, 96 havayolu şirketinin gerekli uluslararası güvenlik standartlarını karşılamadıkları sebebi ile kara listeye dahil edildiğini duyurdu. AB, kara listeye alınan şirketlerin AB içinde ve dışında uçmasına izin verilmeyeceğini iletirken, Avrupa’ya uçmasalar bile bu listedeki havayolları ile yolculuk yapmayı planlayan AB vatandaşlarına seyahat uyarısı yapılacağını duyurdu.

Avrupa Komisyonu Ulaşım Birimi, kara listeye alınan havayolu şirketlerinin yasaklanmasının nedeni olarak, bakımsız uçaklara sahip olunması, güncel olmayan uçak durumları ve şirketlerde bulunan diğer eksikleri gerekçe olarak sundu. AB’nin kara listesinde bulunan 96 havayolu şirketinden 50’den fazlasını 14 Afrika ülkesine ait havayolu şirketleri bulunuyor.

Öte yandan, AB tarafından havayolu şirketlerine ait ilk kara liste 2006 yılında yayınlanmıştı. AB, havayolu şirketlerinin minimum güvenlik standartlarına uyumunu incelemek için 6 ayda bir toplantı düzenliyor.
Bugünkü güncellemeden sonra toplam 96 havayolu şirketinin AB hava sahasına girmesi yasaklandı.

16 devlette sivil havacılık otoritelerinin yetersiz güvenlik denetimi nedeniyle 90 havayolu: Afganistan, Angola (2 havayolu hariç), Ermenistan, Kongo (Brazzaville), Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Cibuti, Ekvator Ginesi, Eritre, Kırgızistan, Liberya, Libya, Moldova (istisna hariç) 3 havayolundan), Nepal, São Tomé ve Príncipe, Sierra Leone ve Sudan ),
Belirlenen ciddi güvenlik eksiklikleri saptanan altı havayolu: Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Surinam), Iran Aseman Airlines (İran), Iraqi Airways (Irak), Med-View Airlines (Nijerya) ve Air Zimbabwe (Zimbabve).
Üç havayoluna operasyonel kısıtlamalara tabi tutuldu ve sadece belirli uçak tipleriyle AB’ye uçmasına izin verildi: Air Service Comores (Komor Adaları), İran Air (İran) ve Air Koryo (Kuzey Kore).