3.Havalimanına 7 Milyon Euro Harcama

132
3.Havalimanına 7 Milyon Euro Harcama
Binance indirim

Dünyanın bazı özellikleri noktasında en büyük havalimanı olarak faaliyete geçecek olan İstanbul’un 3. Havalimanı için çalışmalar yüklenici firma ve şirketlerden tarafından gece gündüz devam ediyor. İGA CEO’su Akçayoğlu 3.Havalimanın iç mimarisinde kullanılacak olan taş, çelik yapı ve ahşap ürünleri için 7 milyon Euro’luk bütçe ayırdıklarını belirtirken bunların hepsini yurtdışında daha ucuza temin edebilecekleri halde Türk firmalarından alarak milli sanayimize destek olmak istediklerini belirtti.

Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanı olacak olan 3.Havalimanı henüz tamamlanmadan milli sanayiye ve milli ekonomiye katkı sağlamaya başladı. İGO CEO’su iç mimari noktasında ki tüm ürünlerin Türk firmalarından alındığını ve bundan sonraki süreç içerisinde olacak olan alımlarından bu şekilde ilerleyeceğini bunun finans yönünden kendilerini zorluyor olmasına rağmen değişmeyeceğini bildirdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyelerinin yapımı devam eden 3.havalimanına yaptıkları ziyarette konuşan Akçayoğlu, önemli olanın dünyanın dahi olmaz dediği projeyi hayata sokmak olduğunu belirtti.