2016’nın En Popüleri Samos Adası

141
2016’nın En Popüleri Samos Adası
Binance indirim

Diğer Yunan adalarında görmeye alışkın olduğunuz yerel evleri Samos adasının tepelerinde görebilmeniz mümkün. Merkez kısmı turistik geziler için düzenlenmiş adada halk sahil kesiminden biraz yukarda yaşıyor.
Samos Adası turu sırasında dar sokakları , ada mimarisini görebilmeniz için adanın dağ eteklerine doğru çıkmanız gerekiyor. Tercih edeceğiniz turlarda Samos turu kapsamı içinde bu gezintiler dahil edildiğinden adayı tam manası ile gezebilme imkanı bulacaksanız.
Eski Samos olarak bilinen bölgede tarihi evleri görebilme imkanınız var.Özellikle tanıdığınız dar sokakların arasında inşa edilen bu tarihi evler Samos’un doğal yapısınız gözlemlemeniz için ideal.

Tarihi Samos bölgesinde Osmanlı tarzı mimariye de sık sık rastlayacaksınız. Bu bölgede özellikle akşam 8’den sonra yerel halkı görüp onlarla oturup muhabbet etmeniz mümkün olacağından adada yeni insanlarla tanışmak istiyorsanız tepe bölgelere yapacağınız bir gezide bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik tarihi doku en güzel fotoğraf karelerini saklamanıza olanak sunuyor.
Eski Samos bölgesinin en tepesinde ise mükemmel bir ada manzarasına merhaba diyecekseniz. Evlere kuş bakışı bakacağınız ve ada körfezini görebileceğiniz alanda aynı zamanda bir anfi tiyatro bulunuyor.
Samos adasında dağ köyü olarak rotanıza katmanız gereken en önemli ve en şirin yerleşim yeri ise Manolates köyü olacaktır. Ormanın içinde bulunan bu köy yeşilin huzurunu yaşayabileceğiniz, pınarların aktığı , büyük ağaçların bulunduğu toprak kokusunu ciğerlerine dolduracağınız bir mucize bölgesi. Köye ziyaretinizi akşam saatlerine denk getirirseniz köy halkı ile de tanışabilirsiniz.