Ukrayna – Türkiye Uçakları Antonov Tesislerinde Üretilecek

96
Ukrayna – Türkiye Uçakları Antonov Tesislerinde Üretilecek
Binance indirim

Son yıllarda havacılık sektöründe büyük atılımlar gerçekleştiril yeni projelere imza atan Ulaşturma Bakanlığı’ndan yeni projelerin yolda olduğuna ilişkin açıklama yapıldı. Alman Dornier firması tarafından üretilen uçakların yapılan anlaşma ile lisanslarının alınmasının ardından Türkiye, Ukrayna ile uçak üretimi konusunda iş birliğine vardı. Ukrayna başkenti Kiev’de yapılan 10. Ekonomik İşbirliği Dönem Toplantısı için katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Ukrayna Başbakan Yardımcısı Hennadi Zubko ile imzalanan anlaşma ile kargo ve yolcu uçağı üretimi için çalışmalara başladı.

 

Çalışmaların verimli olacağından emin olduğunu ve imzalanan yol haritası üzerinde çalışılacağını belirten Başbakan Yardımcısı Zubko, bahsi geçen kargo ve yolcu uçaklarının üretimlerinin Ukrayna menşeili hava araçları üretici firması Antonov şirketinin Ukrayna’da bulunan tesislerinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, Sanayi teknoloji enerji, tarım, ulaştırma ve daha onlarca farklı sektörde varılan işbirliği protokollerinin yanı sıra uçak üretimine ilişkin anlaşmaları için gerçekleştirilen müzakerelerin iki gün sürdüğünü belirterek, iki ülke arasında ki ticari ve ekonomik faaliyetlerin bir bütün haline geldiğini ve gelecek dönük çalışmalara yer verildiğini ifade etti. Alınan kararların Ukrayna-Türkiye ilişkilerine yepyeni bir ivme kazandıracağına da değinen Yılmaz, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 sene kadar önce dile getirildiğini belirtti.