Türkiye’ye Yabancı Yatırımlar Gelmeye Devam Ediyor

318
Türkiye’ye Yabancı Yatırımlar Gelmeye Devam Ediyor
Binance indirim

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan bürokratik sorunlar nedeniyle Rusya tarafından uygulanan yaptırımlar her geçen gün arttı. Bu artışla beraber Türkiye’ye gelen Rus turist sayısında çok ciddi bir şekilde azalma görüldü. Bu azalma ile sektör çok zor duruma düşmüş olsa da yabancı yatırımcılar bunu görmezden geliyor ve Türkiye’ye yatırımlarına devam ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Wyndam ve Choice otellerinin üst düzey yöneticileri burada basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. Yöneticiler, Türkiye’nin bu yıl yaşadığı Turist sayısında ki azalışın yatırımlar noktasında çok bir önemi olmadığına vurgu yaparken yatırımların artarak devam edeceğini bildirdiler.

Otel ve yatırımlar noktasında durumlar bu şekilde iken Turist sayısında ki azalıştan etkilenen Havalimanlarımda umutlarını yapılacak olan yatırımlara bağlamış durumda. TAV Havalimanları tarafından yapılan açıklama göre kıyı şeridine hava trafiği azalmış olsa da İstanbul’a olan uçuşlarda bu yılın ilk dört çeyreğinde artışların olduğuna vurgu yapıldı.