THY’ de kaybedilen eşyalar satışta

135
THY’ de kaybedilen eşyalar satışta
Binance indirim

THY’ de kaybedilen eşyalar satışta

Yolculuk sonrasında yaşanan stres ve aceleci tutumlar sonucunda bir çok yolcu eşyalarını uçakta unutabilmekte. Unutulan eşyalar her yıl belirtilen satış fiyatlarınca ihale edilerek satışa sunulmaktadır. Görenleri hayrete düşüren eşyaların içerisinde teknolojik aygıtlardan deneyde kullanılacak hayvanlara hemen hemen her şey var.

Hem dış hatlarda hem de iç hatlarda kalan eşyalarda belirtilen açıklamalarda yolcuların özellikle uzun seyahat ettiklerinde uçakları ev gibi gördükleri bilinmekte. THY müdürlüğünden alınan bilgilere göre kayıp eşya depolarında ehliyet, pasaport, nüfus cüzdanı, takma diş, protez bacak, çiğ köfte tepsisi, dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları, ziynet eşyaları, bebek arabaları, parfüm, alyans, kıyafetler, dikiş makinesi, raket ve daha bir çok eşya bulunmakta.

Çıkarılan eşyaların inişe yakın toplanmaması ve unutulması sebebi ile tüm bu eşyalar depoda saklanmaktadır. Sahipleri çıkmayan eşyalar belirli bir süre sonrasında satışa sunulmaktadır.

Sadece unutkanlık değil eşyaların çıkarıldığı zaman koltuk aralarına kaçması da uçakta kalmasına neden olmakta. Yapılan uçuş anonslarında sık sık yolculara kıymetli eşyalarını çıkarmamaları ve inmeden öncede muhakkak kontrol etmeleri ikazında bulunuluyor.

Uçak içi her sefer sonrasında kabin amiri tarafından kontrol edilmektedir. Uçakta bulunan her eşya yolcu tarafından unutulan bir eşya ise tutanak tutulması sonucunda Uçak Temizlik Amirliğine sonrasında ise kayıp eşya ofisine gönderilerek kayıtlı bir şekilde bekletilmektedir.

Eşyalar ile ilgili her hangi bir müracaat işleminin olmaması durumunda eşyalar kayıp eşya ofisinden kayıp eşya deposuna gönderilmektedir. Burada tüm eşyaların bekleme süresi ise 1 yıl olmakta. 1 yılı gecik bekletilmekte olan eşyaların bekleme süresi tamamlanması ile sayım yapılıp satışa çıkarılarak gelirin tümü THY’ ye aktarılmaktadır.

Depolara ayda binlerce eşya aktarılmakta. bu yıl ki satışlarda 50 bin 805 eşyanın ihale edildiği açıklandı. Bunlar arasında 1.721 tane muhteviyatlı bagaj, 273 tekerlekli sandalye, 16 AHL bagaj, 45 bin 810 sahipsiz eşya ve 2 bin adet bebek arabası bulunmakta. Tüm eşyalar hesaplandığında 225 bin lira değerinde olduğu belirtilmiştir. Bu tutarın altında teklif verenlerin teklifi geçerli sayılmayacaktır. Geçici olarak talep edilen teminat bedelinin ise 15 bin lira olduğu açıklandı. Sunulacak olan teklifler en geç 23 Mayıs saat 10:00′ a kadar iletilmeli.