Nereye Uçalım ? ( Cakarta )

136
Nereye Uçalım ? ( Cakarta )
Binance indirim

Endonezya’nın başkenti Cakarta; Cava Adası’nın kuzey batı bölgesinde yer almaktadır.  Orijinal olarak Jakarta biçiminde yazılan bu kelime, zafer manasına gelen Sanskritçe  Jayakarta kelimesinden türemiştir. Endonezya ve Güneydoğu Asya’nın hemen hemen  en kalabalık kentlerinden biri olan Cakarta, ülkenin bir anlamda kültürel, siyasi ve  ekonomik merkezi halindedir.

Cakarta şehri; ilk bakışta karmaşa ve tezatlıklar ile dolu bir manzaraya sahip olsa dahi, keşfettikçe ziyaretçilerine oldukça büyülü etnik yüzünü göstermektedir ve sıcakkanlı insanları ile hoş seyahat anıları edinmeyi sağlamaktadır.

Nasıl gidilir?

​Cakarta şehrine ulaşmanın en kolay yolu THY firmasının haftanın 5 günü, Singapur’dan bağlantılı olarak gerçekleştirdiği, 13 saatlik uçuşu tercih etmektir.

Aktarmalı olarak Cakarta’ya ulaşabilmeniz ise KLM firması, Emirates firması, Singapore Airlines firması ve Quatar Airways firması ile mümkündür. Cakarta uçak bileti ücreti, 200 – 350 TL arasında değişmektedir.

images (4) Endonezya’ya vize…

Endonezya için turistik vize sınır kapısından alınabilmektedir.

 Ne zaman gitmeli?

Muson ikliminin genellikle hâkim olduğu Cakarta’yı ziyaret etmek için kuşkusuz en uygun  mevsim Mayıs ayı ile Ekim ayları arasıdır. Çünkü Kasım ayı ile Mart ayları genellikle yoğun yağış almaktadır ve şehirdeki alt yapı bozuklukları sebebi ile bazı bölgelerde sel tehlikesi oluşmaktadır.

Nereleri görmeli, neler yapmalı?

Cakarta’da gezilecek yerler listesinin başında Ancol Rüya Parkı (Taman Impian Jaya Ancol) gelmektedir.

1966 senesinde açılan Ancol Rüya Parkı, Asya’daki en büyük bütünleşmiş tema parkı özelliğine sahiptir. Ancol Rüya Parkı’nın içinde; Dunia Fantezi Dünyası’nı, Güneydoğu Asya’nın en büyük akvaryumu olan Deniz Dünyası’nı, bir okyanus parkı olan Gelanggang Samudra’yı, muhteşem bir manzaraya sahip olan marinayı, otelleri, el sanatlarını ve resim atölyelerini ve mağazaları, restoranlar ile tatil köylerini görebilirsiniz.

images (2) Ayrıca Güzel Endonezya Minyatür Parkı’nı (Taman Mini Indonesia Indah), Ulusal Müze’sini,  Ulusal Anıt’nı (Monas), Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı, Cakarta Tarih Müzesi’ni, Siyah Portekiz  Kilisesi’ni (Gereja Sion), Kukla Müzesi’ni, Sunda Kelapa Limanı’nı, Ragunan Hayvanat Bahçesi’ni,  Lapangan Banteng bölgesini, Kota Intan Asma Köprüsü’nü, Endonezya Muhteşem Orkide  Bahçesi’ni, Denizcilik Müzesi ve Gözlem Kulesi’ni mutlaka görmelisiniz.

 Nerede kalınır?

 Cakarta’da konaklama için şehir merkezinin içinde bulunduğu semt olan Cakarta Pusat adı en uygun yerdir. Şehir merkezinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı, ünlü Mangga Dua Alışveriş Merkezi’ni ve şehrin elit konutlarının bulunduğu Menteg bölgesini de görebilirsiniz. Cakarta’da yer alan en lüks oteller bu bölge içindedir.

Şehrin en lüks mağazaları, gece kulüpleri, ultra lüks oteller ve elit konut alanları ise onları içinde barındıran bir diğer bölge olan Cakarta Selatan olarak tanınan şehrin güney kesiminde bulunmaktadır.

161808_14032014500018787794_800x600 Deniz manzaralı konaklama seçeneğini tercih etmek isteyen ziyaretçiler; körfezdeki Bin  Adalar’ın muhteşem manzarasının seyredileceği Cakarta Utara (kuzey Cakarta) semtine  uğramalıdırlar.

Cakarta’nın Altın Üçgeni olarak tanınan bu bölge; kentin deniz kenarında bulunan göz  alıcı ve lüks sayılabilecek konaklama seçeneklerini, pek çok eğlence ve alışveriş  merkezini de içinde barındırmaktadır.

Cakarta Barat ismi verilen şehrin batı bölümü de China Town (Çin Mahallesi) olarak bilinmektedir. Bölge içinde küçük müzeler, rengârenk mağazalar, eğlenceli alışveriş merkezleri, yanı sıra eğlence mekânları ve kentin Eski Şehir olarak da tabir edilen tarihi bölümü bulunmaktadır. Kültür / sanat etkinliklerinin merkezi konumunda olan bu bölge; lüks ve orta bütçe otel, küçük butik otel ve pansiyonlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Şehrin en uygun bütçe konaklama seçenekleri de Cakarta Timur olarak tanınan şehrin doğu bölgesinde yer almaktadır. Şehrin merkezinden biraz uzakta kalması sebebi ile alışveriş ve eğlence tutkunu turistler tarafından pek de tercih edilmeyen bu bölge, ulusal kültür köyü olan Taman Mini Indonesia Indah’a ve şehrin Utan Kayu sanat topluluğuna oldukça yakındır.

images (1) Seyahatiniz süresince alışveriş ve eğlenceden ziyade daha sakin bir atmosfer ve etnik  mekânlarda bulunmaya önem veriyor iseniz şehrin bu bölümünde yer alan farklı  konaklama alternatiflerine de göz atabilirsiniz.

Uygun bütçe konaklama alternatifleri için bir diğer popüler mekân da lüks imajı ile ünlü  şehir merkezinin içinde bulunan Kebon Sirih Sokağı’dır. Bu sokak içinde pek çok  pansiyon, kiralanabilecek apart odalar, konukevleri ve oteller bulunmaktadır.

 Yeme- İçme

Cakarta şehri; sokak tezgâhlarından, yerli geleneksel tabldot lokantalarına; dünyaca bilinen fast food zincirlerinden, ultra lüks restoranlara değin birçok çok farklı stil yiyecek alternatiflerini içinde barındırmaktadır.

Geleneksel mutfağın hemen hemen en iyi örneklerinin tadılabileceği Padang restoranları ve oldukça uygun fiyatlı menü alternatiflerini içeren Cakarta Tabldot lokantaları, şehrin dört bir tarafında rastlanabilecek popüler mekânlardır.

images Yerel mutfak dışında şehirde Çin Mutfağı, Japon Mutfağı, Kore Mutfağı, Thai Mutfağı,  Fransız Mutfağı, Amerikan Mutfağı ve Orta Doğu Mutfağından örnekler sunan pek çok  kaliteli restoran da bulunmaktadır.

Endonezya’nın geçmişinde bugününe içinde bulunduğu kozmopolit yapı gereğince  Endonezya Mutfağı da bu yapıdan etkilenip; Hint Mutfağı, Çin Mutfağı, Orta Doğu  Mutfağı ve Avrupa Mutfağından esintiler taşımaktadır.